Vuosi 2011 Lahden Messilä

Heinäkuun lopussa 29.-31.7.2011 ratsastuskouluoppilaiden  mestaruuskilpailuissa Lahden Messilässä Leppävaaran Ratsastuskoulua ja RS. Majorania edustivat kaksi ponia, kaksi hevosta ja kahdeksan ratsastajaa. Kouluratsastuksessa kisamenestystä hakivat Katarina Ekholm / Liselotte (ponit), Maiju Falenius / Bruno (ponit), Saga Kotonen / Bruno (ponit), Eva Nurminen / Rothschilde (seniorit) ja Susanna Salmio / Rothschilde (yli 40 v. aikuisratsastajat). Estekisojen edustajamme olivat Mikaela Kauppi / Liselotte (ponit), Leeni Holopainen / Londa (juniorit) ja Salla-Mari Kostia / Londa (seniorit).

Jättipottimenestystä ei tällä kertaa saatu, mutta siistejä suorituksia ja esimerkillistä käyttäytymistä nähtiin. Poniratsukoiden karsintaluokassa parhaiten menestyi Maiju Falenius / Bruno, joka oli 27 ratsukon karsintaluokassa kahdeksas (tulos 59,700%) ja selviytyi tällä kertaa ainoana leppävaaralaisena lauantain finaaliin. 18 ratsukon finaaliluokassa lauantaina kaksikko päätyi jaetulle 15. sijalle (56,400%). Aikuisratsastajien (yli 40 v.) mestaruusluokassa Susanna Salmio ja Rothschilde sijoittuivat yhdeksänneksi 62,300%.

Finaalista karsiutuneista Katarina Ekholm / Liselotte oli ponien kouluratsastuksen ensimmäisen karsintaluokan 18. (55,400%), Saga Kotonen oli Brunon kanssa 28 ratsukon karsintaluokassa 1b sijalla 14 (55,100%) ja Eva Nurminen / Rothschilde ratsasti perjantaina senioreiden 36 ratsukon karsintaluokassa sijalle 15 (58,600%).

Lauantaina ratsastettiin myös esteratsastuksen tervetuliaisluokat ja molemmat osallistujat; Mikaela Kauppi / Liselotte (ponit) ja Salla-Mari Kostia / Londa (seniorit) ratsastivat puhtaat radat ja sijoittuivat luokissaan näin jaetulle ykkössijalle. Sunnuntaina kaikissa luokissa oli puhtaan perusradan ratsastaneille toisessa vaiheessa tyyliarvostelu. Mikaela Kauppi ja Liselotte ratsastivat puhtaat radat molemmissa vaiheissa ja sijoittuivat ponimestaruusluokassa sijalle 12.

Juniorimestaruusluokassa Leeni Holopainen suistui Londan satulasta ensimmäisessä vaiheessa, joten ratsukon suoritus hylättiin. Seniorien mestaruuskisassa Salla-Mari Kostia ja Londa pudottivat harmittavasti yhden esteen 1-vaiheessa, joten sijoitukseksi jäi 30. (58 osallistujaa).