Jäsenkysely 2015
Jäsenkyselyn 2015 koontia, kiitoksia ja huomioita
Vuoden 2015 jäsenkysely toteutettiin 2.3.-6.4.2015. Vastauksia saatiin Majoran-viikon aikana 16 kpl ja nettisivujen lomakkeen kautta 19 kpl, yhteensä siis 35 henkilöä vastasi. Vauhdikkaan tapahtumakevään myötä lomakkeen vastaukset koottiin loppukeväällä. Vastausten sisältöjä, toiveita, parannusehdotuksia, huomioita ja kiitoksia on käyty tarkasti läpi hallituksen kokouksissa, ja niitä hyödynnetään heti ja tulevina toimintakausina.
Vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin kaksi palkintoa. RS Majoranin maksaman irtotunnin Leppävaaran ratsastuskoululla voitti Lotta Lahti ja 15 euron lahjakortin HippoSportiin Emilia Mikkola. Palkinnot (ja ohjeet) toimitetaan voittajille henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille vastaajille!
Kyselyn vastauksista saimme arvokasta tietoa, mitä vastaajat toivoisivat myytävän tapahtumien buffetissa, mitkä talkootehtävät koetaan vaikeina, helppoina, mukavina ja epämieluisina, ajatuksia esteradan rakennuksesta kisapäivän aamuna, mitkä asiat kisoissa sujuvat hyvin ja missä on parannettavaa, mitä tapahtumia vastaajat pitävät tärkeinä ja vähemmän tärkeinä, miksi joihinkin tapahtumiin ei ole löytynyt riittävää määrää lähtijöitä, mitä kautta vastaajat saivat tietoa seuran asioista, ajatuksia ja parannusehdotuksia nettisivuihin ja oheisliikunnan järjestämiseen liittyen, mitkä vastaajien mielestä ovat seuran tärkeimmät tehtävät, mitkä asiat seurassa toimivat ja missä on parannettavaa.
Seuraavaan olemme listanneet alaotsikoittain muutamia huomioita kyselyn asioihin ja saatuihin kommentteihin liittyen. Ihan kaikkia kohtia emme tähän koontiin pura, vain ne, jotka mielestämme vaativat selitystä. Yleisesti ottaen vastaajat ovat tyytyväisiä seuran toimintaan ja annettu arvosana olikin kiitettävä. Kehut lämmittävät ja parannusehdotukset on annettu rakentavasti! Ratsastuskoulua koskevat palautteet olemme välittäneet eteenpäin toimistoon.
Buffetin tarjonta
Toiveita buffetin tarjontaan liittyen pyrimme toteuttamaan heti. Emme kaikkia kerralla, vaan teemme kokeiluja yksittäisissä tapahtumissa vuodenajan ja lämpötilankin mukaan. Talkoolistojen leivontatehtäviin pyrimme jatkossa laittamaan täsmällisemmin, mitä leipojat voisivat tehdä, toki ”taitelijanvapauskin” pyrimme osittain säilyttämään :-D
Seurakisojen lukumäärä ja rytmi
Seurakisoja järjestetään vuosittain kahdeksat, rytmi on sovittu yhdessä ratsastuskoulun kanssa. 83% (29/35) vastaajista oli tyytyväisiä kisarytmiin ja –systeemiin. Rytmiin vaikuttavat paitsi hevosten ja ihmisten (sekä osallistujien että järjestäjien) kuormittaminen, sekä seuraavassa listattuja asioita:
Kisattomia kuukausia ovat olleet helmikuu (lyhyt kuukausi, hiihtolomat ym., pakkaskuukausi), kesäkuu (kesäkaudella yhdet kisat, osallistujia vähemmän ja hevosillakin on vähän kevyempää), syyskuu (Hubertukset, jos tässäkin kuussa olisi kisat, lähes joka viikonloppu olisi jotain) ja joulukuu (joulutohinoita, jouluratsastus, Majoran-kausi päättyy pikkujouluihin marraskuussa). Kilpailujen määrää ei tässä vaiheessa ole mahdollista lisätä.
Yksi vastaaja harmitteli kesäkisojen ajankohtaa. Kesäkisojen aikataulu onkin haastava, kun kisat järjestetään heinäkuussa, keskellä yleisintä kesäloma-aikaa. Se rajaa sekä kilpailijoita, talkoolaisia että tuomareita pois. Kisojen pitäminen heinäkuussa on kuitenkin perinteinen juttu ja ajankohdalle on monta hyvää perustetta, mm. että ajankohta on kesäratsastuskauden lopulla (kesällä ratsastava tai vaikka vain kesäkaudella estetunneille osallistuva voi osallistua), kisat pidetään kesän estekurssin jälkeen, kisat ovat ”kenraaliharjoitus” tuntiratsastajien mestaruuskisoihin osallistuville ja ylipäänsä kisoissa on rento kesäfiilis. Kesäkisojen ajankohtaa mietitään toki tarkasti jatkossa.
Seurakisojen ilmoittautumiseen täydennys
Jäsenkyselyssä toivottiin, että kisailmoittautumiset voitaisiin tehdä internetissä, ilmoittautumisten päivämäärät voisivat olla paremmin esillä ja että ilmoittautumislistoille on välillä hankala mahtua.
Seurakilpailuihimme on perinteisesti ilmoittauduttu lisäämällä nimi ilmoitustaululle tulevaan listaan. Sekä ilmoitustaululle (kisojen ennakkoinfo) että seuran internetsivuille nettikalenteriin on merkitty kisoihin liittyvät päivämäärät, koska ilmoittautumislistat tulevat ilmoitustaululle, koska ilmoittautuminen päättyy ja koska lähtölistat julkaistaan. Säännöllisesti kisaaville rytmit ja rutiinit ovat tuttuja, uusille kisaajille eivät.
Kun kisalistat tulevat ilmoitustaululle, ryysis on melkoinen ja arempi jää kyllä jalkoihin. Ja toki ilmoittautujan pitää osata tulla ylipäänsä oikeana päivänä paikalle ja jäädä jonottamaan, jos mielii päästä listoille.
Koska toimijamme ovat vapaaehtoisia, meillä ei ole mahdollisuutta muuttaa ilmoittautumisjärjestelmäämme täysin, koska se vaatisi sekä lisää ihmis- että järjestelmäresursseja. Esimerkiksi kisoihin ilmoittautumisessa nettisivujen kautta on monta haastetta, haluaisimme varmistua siitä, että kisapaikkojen jako toteutuu reilusti ja tasapuolisesti. Kisalistat täyttyvät nopeasti, mutta ymmärryksemme on, että lähes kaikki kilpailemaan haluavat myös pääsevät ja mahtuvat kisaamaan. Kisaohjelmassamme on myös kutsuluokkia, joihin kutsuttavat opettajat miettivät erikseen.
Kisailmoittautuminen tapahtuu jatkossakin ilmoitustaululla, mutta haluamme kuitenkin helpottaa uusien kilpailijoiden ja tallilla harvemmin käyvien mahdollisuuksia päästä mukaan. Kisalistojen saapumisillaksi tulee ennakkoon ilmoitettu puolen tunnin aika, jolloin voi laittaa tekstiviestin ilmoitettuun numeroon ja kertoa halukkuudestaan osallistua kisoihin. Nimet lisätään ilmoittautumislistalle saapumisjärjestyksessä, jos listalla on tilaa.
Ilmoittautumislistalla on monesti nimiä listojen vasta tullessa ilmoitustaululle. RS Majoranin hallituksen edustajilla on mahdollisuus ilmoittautua kisoihin etukäteen. Tämä on heille palkinto seuratyölle antamastaan ajasta. Jos sinäkin haluat mukaan hallitustoimintaan, kerrothan siitä jollekin tällä hetkellä mukana olevalle! :-)
Muita huomioita kisoista
Parannusta vaativaksi osa-alueeksi kisoihin liittyen listattiin aikataulujen muutoksista tiedottaminen sekä kisaajille että yleisölle. Kisapäivän kulkua on täysin mahdotonta ennustaa täydellisesti, mutta pyrimme parantamaan tiedonkulkua päivän etenemisestä kentän/maneesin ja tallien välillä.
Jatkossa pyrimme myös valvomaan paremmin, että kaikki joiden tulee olla paikalla ratojen ja välineistön purkamisessa, myös ovat paikalla. Tämä on tietenkin reilua niille, jotka ovat järjestäneet aikataulunsa hoitaakseen tehtävänsä, ja niille jotka luistavat tehtävästä, tulee seuraamus. Toki muistutamme uusia (ja hajamielisiä) kisaajia tästä kilpailemiseen kuuluvasta osasta, se ei ole kaikille itsestään selvää. Kevään kisoissa kantajien läsnäoloa onkin kontrolloitu nimenhuudolla.
Tässä kyselyssä toive pystyä maksamaan kisojen lähtömaksu tilille ei tullut esille, mutta olemme saaneet siitä aiemmin palautetta. Se olisi toki kätevää, mutta lähtömaksut maksetaan käteisellä myös jatkossa, koska valtaosa kisoihin liittyvistä kuluista hoidetaan kassasta ja käteisellä. Jos maksut menisivät tilille, myös muut maksut pitäisi hoitaa tililtä, mikä toisi lisätöitä tekijöille ja myös pankille maksettavia lisämaksuja.
Saimme myös kommentin siitä, että kisojen lähtömaksut ja seuran jäsenmaksut ovat turhan korkeita. Ikävää, jos siltä tuntuu. Toki olisi mukavaa, jos pystyisimme tarjoamaan näitä asioita vielä edullisemmin, mutta moneen muuhun ratsastusseuraan verrattuna hintamme ovat alhaiset.
Toiveita tapahtumiin liittyen
RS Majoran perinteiset ja kauan järjestetyt aktiviteetit (seurakisat, tuntiratsastajien mestaruuskisat, Hubertukset, pikkujoulut ja seuratuotteiden tilaaminen) olivat toivelistalla korkeimmalla, kun kysyttiin mitä ainakin halutaan seuran jatkossa järjestävän. Alimmat pisteet saivat seuraavat tapahtumat: Vanhempainillat, luennot oheisliikuntaan ja ravintoon liittyen, ponilympialaiset, hevostaitokisat ja tutustumisretket hevosalan oppilaitoksiin.
Tutustumisia eri hevoslajeihin järjestetään jatkossakin (nyt syksyllä tutustumista lännenratsastukseen); ei kaikkea samana vuonna, mutta hiljalleen. Vahvana toiveena oli myös saada lisäoppia hevosen vaativammasta hoidosta, Hoito II-merkin suoritusta, hevosen terveydenhoito-oppia, haavahoitoa sekä myös ensiavun opetusta.
Seuran nettisivuista
Internetsivuihin liittyen vastaaja toivoi, että tietoa tuntihinnoista, leireistä, jne. tulisi esille internettiin. RS Majoran ja Leppävaaran ratsastuskoulu ovat eri organisaatiot, vaikka toimimmekin tiiviissä yhteistyössä. Meillä on myös omat, erilliset internetsivumme (www.ratsastusseuramajoran.sporttisaitti.com ja www.leppavaaranratsastuskoulu.fi).
Kerromme seuran sivuilla seuran toimintaan liittyvistä asioista. Olemme myös kirjoittaneet useita dokumentteja, jotka lukemalla voi ehkä paremmin ymmärtää ratsastuskoulun ja ratsastusseuran tehtäviä ja organisaatioiden eroja. Tästä lisää:
http://ratsastusseuramajoran.sporttisaitti.com/seura/mika-on-rs-majoran/ ja http://ratsastusseuramajoran.sporttisaitti.com/seura/toimintalinja/yhteistyo-ratsastuskoulun-kanssa/
Välitämme tässä jäsenkyselyssä ilmi tulleita toiveita ratsastuskoulun asioihin liittyen eteenpäin ratsastuskoululle.
Kiitos kaikille vastanneille, hyvää loppukesää!
Jäsenkyselyn 2015 koonti.pdf (318 kB) Jäsenkyselyn 2015 koonti. |
|
RS Majoranin jäsenkyselylomake 2015.pdf (86 kB) RS Majoranin jäsenkyselylomake 2015. |